13 augusti 2022
13:00

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelva: Mohamed – Milad, Henke, Alex, Maksym – Shershah, Kevin, Mathias E, Bashar – Pontus, Oskar

Egentligen är det inte så meningsfullt att säga vem som började eftersom vi gjorde väldigt många byten in och ut och in igen och många platsbyten men de tre (vi var för dagen bara 14) som började på bänken var;
Abbe som kom in som höger yttermittfältare i 28:e min, spelade där fram till pausen för att sedan spela högerback hela andra halvlek.
Yousef som kom in som anfallare i 37:e min och utöver anfallare sedan också spelade på båda mittfältskanterna.
Mohammed Ali som spelade vänsterback sista 25.

Heleneholm (i forts HSK) skaffade sig redan efter en dryg minut ett jättebra läge där en spelare för ett par sekunder var fri i ett jättefint skottläge men väntade lite för länge vilket gjorde att skottet inte blev bättre än att Mohamed kunde rädda. Därmed var tonen för matchens första halvtimme satt. I den 6:e min hade de en trippelchans där en av våra utespelare (Alex?) till slut räddade på mållinjen. De hade sedan ett enormt tryck på oss och massor av avslut, varav en del dock rätt ofarliga.

När det sedan kändes som att trycket skulle lätta en aning fick de i den 20:e min en straff (nog befogad såvitt jag kunde se) som skytten satte i krysset och därefter kom HSK liksom igång igen och gjorde ytterligare två mål de närmsta 8 minuterna och hux flux stod det 3-0.

Så långt hade vi knappt haft någon vettigt anfallskombination över huvud taget – däremot ett långskott i överkanten på ribban som dock målvakten hade full koll på - men med början när Oskar i 32:a min rundade en mycket långt ut löpande målvakt och ur lite halvtaskig vinkel, och med tre-fyra HSK-spelare mellan sig och målet, lobbade strax utanför så ebbade deras tryck ut väldigt plötsligt, lite för att de verkade lite trötta, men också för att vi av någon anledning började spela med ett lite större självfötrtroende. Nu var bollen minst lika mycket på deras planhalva som vår vilket dock inte hindrade HSK från att strax innan paus skapade ännu en ”kaossituation” precis framför mål där en av våra utespelare på nytt fick rensa undan bollen på mållinjen.

Precis innan paus fick Mohamed efter en närkamp djupa skärsår (!?, hur går sådant till?) på fingrarna. Den mycket tappre Mohamed klämde bara ihop handen för att inte blöda allt för mycket, nobbade all omplåstring och erbjudande om skjuts och körde själv till akuten.

Efter Mohameds utträde hoppade Milad in i målet i en andra halvlek som blev spelmässigt jämn och värmen började ta ut sin rätt lite för båda lagen. Fem minuter efter pausen fick vi till ett riktigt fint anfall som avslutades med en passning från Bashar till Alex som sköt ett väl avvägt skott över deras långa målvakt ner i bortre krysset (?, hörnet i alla fall). Tyvärr släcktes ett litet minihopp om att komma in i matchen ordentligt målmässigt när HSK inom 10 minuter gjorde ytterligare två mål.

Trots att spelet böljade (fast inte så särskilt snabbt, mera som en lätt bris) fram och tillbaka så var det fortfarande en jätteskillnad i skottvillighet i deras favör. De flesta blev dock lätta byten för Milad men han tvingades också till ett par riktigt fina räddningar och gjorde över huvud taget en riktigt bra insats. När HSK i den 86:e min tilldelades en odiskutabel straff så var han dock lika chanslös på den som Mohamed på den i första halvlek. Även denna gång dundrade skytten upp den i krysset och därmed var slutresultatet 6-1 spikat.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-1 Avslut på mål: 5-21 Avslut utanför: 5-6